Min pallet er svimmel...

Ved læsning af dansk kunstpresse, slår det mig, at de alle skriver det samme - om de nye konkurrerende kunstmesser, en på Charlottenborg og en i Forum, første division og den sidste division, de samme gallerier promoverer de samme kunstnere og læser man artikler af Ole Lindboe i Magasinet Kunst fra et udvalg af unge kunstnere i New York, ja så ligner tingene og malerierne det samme, som bliver promoveret i København. Det kan da ikke være rigtigt. Oplever de unge kunstnere det samme, sanser de det samme og se og læser de de samme kunsttidsskrifter? For mig at se kører den unge internationale kunst rundt i det samme dødvande og kunsthandlernes og gallerierne sælger det samme, lige som supermarkederne: Irma, Fakta, Brugsen, etc de samme varer til lidt forskellige priser, i lidt forskellige indpakninger, der sker ingen fremskridt, der sker ingen tilbage skridt, alle venter, at noget skal ske. For år siden ventede vi på den nye kinesiske kunst, og da de første udstillinger af kinesisk kunst vistes frem på messer, gallerier og Kunstmuseer,herhjemme Lousiana troede alle det var noget merkantil nyt, men nej ved nærmere eftersyn var det det samme, malet dygtigt og med lidt kritik af konsum samfundet. Vi venter ! ?

Man kan blive helt svimmel, når døren til Ateliet er åbnet. Her er roligt,sollyset vælter ind af det store vindue,de ufærdige malerier står i stakke eller hænger på malervæggen,men selve malerbordet synes at vælte - et kæmpe rod af nye og gamle oliefarver,farveklatter,gamle pensler - pensler i alle faconer,i alle tilstande,tørre eller skæve gode og dårlige.Det ligner en slagmark efter mange opslidende kampe,hurtigt forladt,gamle klude med farvepletter.Et syndigt rod som hurtigt må lades bag i bevidstheden,for solen kaster nu lange skygger ind i Ateliet og arbejdsdagen er forbi,døren til Ateliet smækkes hurtigt,fantasien smækkes inde bag lås og slå.Hverdagen venter med alle dens gøre mål,ned i Sparbutikken,købe ind,starte den gamle Volvo,hente konen fra arbejde og hjem,hjem...

Nyeste kommentarer

28.12 | 11:33

God dag. Jeg søger på Leif Ottar, da jeg har et af hans malerie fra 70’erne, men får kun 2 hit. Denne side og irmapose nr. 71. Er han mon stadig aktiv?

...
15.01 | 15:35

Kære Claus - hvilken skøn mappe er det med mindst 9 tryk af: Dig, Mario Benedetti, Chin Hsiao, solveig Lohne, Angela Occhipinti, Sesma m.fl.

...
24.11 | 12:49

Kære Claus Bojesen - Jeg er ved at opdatere SDUs kunstdatabase og mangler årstal for det flotte maleri Blå Minotaurus, som vi har hængende. Kan du hjælpe?

...
03.11 | 18:49

tjaeee ... det ser unægtelig ud som om at verden bliver mindre og mindre og det gør satsningen på det særegne også ...

...