Keramik fra Ibis Ceramica,Italia.

En gruppe unge malere tager til Nord-Italien i 1981.

Keramisk fad, diameter 60 cm af Claus Bojesen,2010 fra Ibis Ceramica,Cunardo,Italia.

Det hele begyndte med , at Claus Bojesen tog toget til Milano for at besøge sin gode ven maleren Nes Lerpa,som i nogle år havde beboet en gammel ruin et sted på Po-sletten og forsøgt at trænge igennem det italienske kunstlivet .Det har længe været en mythe i dansk kunst om de danske guldalder malere,der rejste ned til sydens sol og de italienske landskaber og hjembragte nye kunst landvindinger fra Syden.Lige siden har der i malerkredse i Danmark været en længsel mod sydens sol,og med Asger Jorn i tankerne og hans nordiske fremstød i Nord-Italien,drog Claus Bojesen,Nes Lerpa og den tilstødende Peter Nyborg fra Sverige som en barbar invasion mod Milano,for at erobre denne kunstens metropol,en af de første store manifestationer blev udstillingen: Vikingernes Himmel arrangeret i Teatro Monviso i Cuneo,Piemonte.( 1984 ) Det var kulmationen på et par års samarbejde,men også den sidste udstilling denne gruppe malere lavede sammen,holdet var trætte,dårlig økonomi,modstand blandt de italienske kritikere og kunsthandlernes,som ikke brød sig om ,at blive invaderet af de nordiske kunstnere.Men blandt de gode resultater var mødet mellem denne gruppe malere og den kinesiske maler Hsiao Chin og dennes kollega Gianni Robusti,som inviterede de danske malere op til sit keramiske værksted: " Ibis Ceramica " i Cunardo ,tæt ved grænsen til Schweitz.Her fandt den første udstilling sted sommeren 1981 og her begyndte man at lave keramik.Det fortsatte for Claus Bojesen helt til 2011,hvor hans gode ven billedhuggeren og keramikeren Gianni Robusti døde. Da sluttede Robustis drøm om et multi kunstcenter med keramik og moderne musik og kunstnermøder og udstillinger,dette er beskrevet i Tidskrifterne Hrymfaxe,Il Cielo dei Vichinghi og Il Corpo dei Barbari, den italienske drøm døde hen i 1985,hvor Nes Lerpa rejste til Indien og Claus Bojesen begyndte at udstille og arbejde i Paris.

Keramik fra Ibis Ceramica,Cuneo,Italien.af Claus Bojesen, 2011.
Keramik fra Ibis Ceramica,Cuneo,Italien, af Claus Bojesen, 2011.
Keramik fra Ibis Ceramica,Cuneo,Italien,af Claus Bojesen,2011
Keramik fra Ibis Ceramica, Cunardo, Italien af Claus Bojesen,2011.
Keramik fra Ibis Ceramica af Claus Bojesen kan købes i Galleri Zeuthen , Marievej 8 a, 2950 Vedbæk. Telf: 45 89 32 46 eller se : www gallerizeuthen. Dk, åbent efter aftale.
Keramik fra Ibis Ceramica, Cunardo, Italien af Claus Bojesen,2011.
Claus Bojesen arbejder på et keramisk billede på Ibis Ceramica,Cunardo i 2010 og på en serie af 30 keramiske fade i forskellige teknikker. De keramiske fade blev vist i Brønsalen,Frederiksberg 2011, hvor Arthouse arrangerede en dansk/fransk udstilling med galleriets kunstnere,siden blev nogle keramiske fade af Claus Bojesen vist på Pro's 50 års udstilling i Gammelgård ved Hjortespring i 2012 andre keramiske fade blev vist på sommerudstilling med Flash gruppen på Augustenborg Slot af kunsthandler Kim Nørballe, 2011. Flere keramiske fade og keramiske flis væg billeder er under produktion på Ibis Ceramica.
Keramisk relief fra 2010 malet af Claus Bojesen hos Ibis Ceramica, Cunardo under de italienske alper.Nu udstillet i Arthouse, Danas Plads 10, Frederiksberg C, kan købes for beløb: 35.000kr ,mål 84 + 124 cm, titel : Il Serpente blu. Udstillingen viser også flere keramiske fade og keramik af Bengt Lindstrøm og Corneille og stentøjsskulpturer af Poul Agger. Forespørgsel i galleriet, telf + 45 33 25 00 66 . Spørg efter udstillingskatalog.

International keramik vises i Arthouse, Frederiksberg.

14-11-2013
International keramik,29 nov - 21 dec.2013.
Claus Bojesen begyndte i 1982, da han kom til Italien at arbejde med keramik. Det blev til mange hundrede keramiske fade, som blev udstillet på Ibis Ceramicas Sommerudstilling i Cunardo og på Pro,Charlottenborg,1982 og Claus Bojesen begyndte igen at lave keramik i 2010 hos sin gode ven keramikeren og billedhuggeren Gianni Robusti med hvem Claus Bojesen og kineseren Hsiao Chin stiftede den internationale Gruppo Shakti, som lavede 8 internationale udstillinger i Milano, de italienske Alper , ,Kunsthallen i København og Århus Kunstbygning, den sidste udstilling var i Portalen Hundige ved København i 2003.Det var udstillinger baseret på kvalitet og venskaber, og som var filosofiske i sit udgangs punkt, som Gianni Robusti udtrykte sig i et interview i Hrymfaxe så er kunstnerisk aktivitet : En filosofisk tanke, som metafysisk får form i Kunst. Gianni Robusti døde i 2010.Men værksteder arbejder videre under Roberto Robustelli 's kyndige ledelse. Følgende kunstnere har arbejdet der : Fontana, Schumacher, Mario Benedetti, Nes Lerpa, Peter Nyborg og Claus Bojesen og mange lokale italienske kunstnere. På udstillingen: International Keramik i Arthouse fra 29 nov - 21 dec 2013 vises der udover Claus Bojesens keramik fra Ibis Ceramica,Italien keramik skabt på det franske værksted Terra Rossa: Les Ceramistes de La Tuilerie de Treigny i byen Salernes ( Syd Frankrig ) med bl.a. Den indiske kunstner Raza og Cobra maleren Corneille og den svenske ekspressionist Bengt Lindstrøm. Danske Poul Agger deltager med stentøjs skulpturer og Gutte Eriksen med keramik fra Bornholm.
Her ser vi det første stk. Bemalet og brændte keramiske fad af Claus Bojesen fra sommeren 1982 hos Ibis Ceramica i Cunardo i de italienske alper, ca 30 km fra Milano.Samme sommer åbnede Sommerudstillingen Incontro med malerier og keramik af Nes Lerpa, Peter Nyborg og Claus Bojesen.
Her ser vi en lille keramisk skulptur modelleret og bemalet af Claus Bojesen i 1983. Brændt på Ibis Ceramica i Cunardo i de italienske alper. Det var en serie af skulpturelle portrætter af tunge rækkende Personnager, senere udstillet på Pro,Charlottemborg 1983. Denne keramiske skulptur stammer fra Erling Hansens samling.
Her ser vi et keramisk fad: Spirale metafisika af Gianni Robusti og Claus Bojesen, moduleret af Gianni Robusti og bemalet af Claus Bojesen, brændt hos Ibis Ceramica i Cunardo i de italienske alper, sommeren 1982. Privatsamling.
Her ser vi samme keramiske fad, som vist oven for, her er det bagsiden signeret af Gianni Robusti og Claus Bojesen, 1982.
Her ser vi keramisk fad fra Ibis Ceramica i Cunardo i de italienske Alper, det er malet af Claus Bojesen i 2010.
Her ser vi bagsiden af samme fad, som vist oven for.
Her se vi et keramisk fad fra Ibis Ceramica i Cunardo i de italienske Alper malet af Claus Bojesen i 2010.
Her ser vi bagsiden af samme fad, som vist oven for.
Her ser vi et stort Terra Cotta fad bemalet af Claus Bojesen i 2010 og brændt i Ibis Ceramica i Cunardo i de italienske Alper.
Her ser vi en stor krukke bemalet af Claus Bojesen i 2010 og brændt hos Ibis Ceramica i Cunardo i de italienske Alper.
2 stk keramiske fade af Claus Bojesen fra Ibis Ceramica, Cunardo lavet i henholdsvis Terra Cotta og hvid porcelæn,2010. Beggefade er udstillet i Galleri Zeuthen, Marievej 8 a, 2930 Vedbæk, henvendelse mobil 0045. 29613256.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.06 | 12:49

Hej Claus!
Fantastiske artikler i Kunstmagasinet.
Du har glædet en gammel Egill-fan.
Send mig din mail-adresse!
Hyggelig hilsen Ulf

...
05.11 | 17:54

Kære Claus

sidder pludseligt med Hrymfaxe nr. hvor udså fint og interessant har beskrevet min kunst,i 1987, hvor jeg bl.a. boede en tid i Paris.TAK Anita jørge

...
26.10 | 17:24

Hej Claus Bojesen !
Det er Gitte Arienti fra Frankrig der skriver til dig ..
ang. vores fælles gamle ven Ulla . Har du mulighed for at kontakte mig ret hurtigt?

...
28.12 | 11:33

God dag. Jeg søger på Leif Ottar, da jeg har et af hans malerie fra 70’erne, men får kun 2 hit. Denne side og irmapose nr. 71. Er han mon stadig aktiv?

...
Du kan lide denne side