Årets Kunstner 2017.

Her ser vi maleren Claus Bojesen ( født 1948 ) i sit atelier i København, fotograferet af Ole Haupt. Claus Bojesen blev hædret den 1 marts 2017 på Søllerød Rådhus med festtaler af Rudersdal Kommunes borgmester og takke tale af Claus Bojesen : Kreavitet og samfund. Borgmesteren sagde bl.a. : Din kunst er karakteriseret ved en personlig reflektion over den verden, du oplever - en oplevelse, som bliver udtrykt gennem farverige figurer og abstrakte ornamenter, som tilsammen skaber et surrealistisk og symbolistisk billedunivers. Du har engang udtalt og jeg citerer : Kunsten skal have et menneskeligt ansigt og fortælle om mennesket, som det er og kan være. " Claus Bojesen er rigt repræsenteret i både Danmark og udlandet. Claus Bojesen har en lang udstillingsliste bag sig - både på museer og i Kunsthaller i Danmark og udenfor landets grænser, såsom Tyskland , Italien, Sverige, Frankrig, hvor man kan se hans værker. Hans inspiration øser af hans møde med fremmede kulturer og tager udgangspunkt i hans optegnelser,tegninger og rejseakvareller fra de mange udlandsrejser verden over, især mødet med den farverige byzantinske og islamistiske kunst og senest Kina har sat sine inspirationer i hans kunst . I Rudersdal kan man opleve hans kunst på en opstilling i den gamle præstegård i Birkerød i samarbejde med Birkerød Kunstforening fra den 12. August til 3. September 2017. Og så er han udstillings aktuel med Kunstnergruppen Pro på Portalen ved Hundige station, hvor Køge Bugt Kunstforening har arrangeret årets Pro udstilling, hvor Claus Bojesen har en stor ophængning af sine maske/ ornament malerier og serie af: Venus/Erotica i akvarel det er fra 4. Marts - 7. April 2017.

Der er ikke indlagt nogen video

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Lone Winther | Svar 28.12.2017 11.33

God dag. Jeg søger på Leif Ottar, da jeg har et af hans malerie fra 70’erne, men får kun 2 hit. Denne side og irmapose nr. 71. Er han mon stadig aktiv?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.12 | 11:33

God dag. Jeg søger på Leif Ottar, da jeg har et af hans malerie fra 70’erne, men får kun 2 hit. Denne side og irmapose nr. 71. Er han mon stadig aktiv?

...
15.01 | 15:35

Kære Claus - hvilken skøn mappe er det med mindst 9 tryk af: Dig, Mario Benedetti, Chin Hsiao, solveig Lohne, Angela Occhipinti, Sesma m.fl.

...
24.11 | 12:49

Kære Claus Bojesen - Jeg er ved at opdatere SDUs kunstdatabase og mangler årstal for det flotte maleri Blå Minotaurus, som vi har hængende. Kan du hjælpe?

...
03.11 | 18:49

tjaeee ... det ser unægtelig ud som om at verden bliver mindre og mindre og det gør satsningen på det særegne også ...

...
Du kan lide denne side